To καλάθι σας
Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση: 2104945556

5 Tips για Σωστό Καθαρισμό Προσώπου

5 Tips για Σωστό Καθαρισμό Προσώπου - Femme Fatale -

5 Tips για Σωστό Καθαρισμό Προσώπου

 Ο καθαρισμός του προσώπου μας αποτελεί μία διαδικασία πολύ σημαντική που δυστυχώς πολλές από εμάς αμελούμε. Ωστόσο ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να εφαρμόζεται από όλες μας καθώς επηρεάζει την υγεία του δέρματος μας! Παρακάτω θα βρείτε 5 tips για σωστό καθαρισμό προσώπου!

  1. Επιλέξτε το σωστό καθαριστικό προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου μόνο με νερό φυσικά δεν θα έχει τα αποτελέσματα που επιθυμούμε! Οι ρύποι της πόλης, το μακιγιάζ και άλλοι παράγοντες αποτελούν τον «εχθρό» της επιδερμίδας του προσώπου μας γι’αυτό ανάλογα με τον τύπο του δέρματος που έχει η κάθεμια από εμάς, θα πρέπει να επιλέξουμε το σωστό καθαριστικό προσώπου. (βρες εδώ το προϊόν καθαρισμού που σου ταιριάζει!)

 Προσοχή: Κατά την διαδικασία του καθαρισμού του προσώπου υπάρχουν  διαφορετικές μεθόδοι ανάλογα με το καθαριστικό που θα επιλέξεις. Τα καθαριστικά τύπου gel ή  αφροί χρειάζονται 1 λεπτό για να απορροφηθούν από το δέρμα. Γι’αυτό μην ξεπλύνετε το πρόσωπο σας κατευθείαν.

  1. Σωστή Απολέπιση

Η διαδικασία του καθαρισμού χωρίς την απολέπιση δεν έχει νόημα καθώς με αυτόν τον τρόπο γίνεται ο βαθύς καθαρισμός! Με την απολέπιση αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και ο καθαρισμός των πόρων της επιδερμίδας. Εδώ μπορείτε να βρείτε απολεπιστικά προϊόντα/ πήλινγκ ανάλογα με τις ανάγκες σας. Προσοχή όμως, η διαδικασία της απολέπισης θα πρέπει να γίνεται μία ή δυο φορές την εβδομάδα!

  1. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό κατά τον καθαρισμό του προσώπου σας!

Ναι πολύ σωστά διαβάσετε! Πολλές λατρεύουμε το ζεστό νερό κυρίως τις κρύες ημέρες ωστόσο το πλύσιμο του προσώπου μας με ζεστό νερό μπορεί να ανακατευτεί με τα φυσικά έλαια του δέρματός μας, οδηγώντας σε αφυδάτωση και ξηρότητα της επιδερμίδας μας και επακόλουθη υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Γι’αυτό προτίμηστε ο καθαρισμός του προσώπου σας να γίνεται με χλυαρό νερό!

  1. Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας!

Όλες το έχουμε κάνει! Κυρίως αν έχουμε γυρίσει ξημερώματα σπίτι μας! Wrong! Με αυτό τον τρόπο κάνουμε την επιδερμίδα μας πιο επιρρεπή σε φλεγμονές, στην ακμή και στις μολύνσεις των ματιών. Μην ξεχνάτε λοιπόν να χρησιμοποιείτε προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ όπως γαλακτώματα και λοσιόν! Η επιδερμίδα μας θα είναι πιο ενυδατωμένη και λαμπερή!

  1. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες σας!

Πέρα από τα προϊόντα καθαρισμού που μπορεί να εφαρμόζετε, υπάρχει κίνδυνος στις μαξιλαροθήκες σας! Οι μαξιλαροθήκες φέρνουν βρωμιά και ιδρώτα, είτε από τα μαλλιά είτε από τα χέρια, γεγονός που μπορεί να φράξει τους πόρους του προσώπου μας! Γι ‘αυτό είναι καλή ιδέα να τις αλλάζουμε αρκετά συχνά!

Ο καθαρισμός προσώπου πρέπει να γίνει η καθημερινότητα μας! Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να καθαρίσουμε τα νεκρά κύτταρα, την υπερβολική λιπαρότητα, τους περιβαλλοντικούς ρύπους που φράζουν τους πόρους του δέρματος μας! Όλες αξίζουμε λεία βελούδινη και καθαρή επιδερμίδα!

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

0