To καλάθι σας
Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση: 2104945556

Σαμπουάν: Βρείτε το Ιδανικό για τα Μαλλιά σας

Σαμπουάν: Βρείτε το Ιδανικό για τα Μαλλιά σας - Femme Fatale - Σαμπουάν: Βρείτε το Ιδανικό για τα Μαλλιά σας

Ο Οδηγός Σαμπουάν που Πάντα Χρειαζόμασταν

Ένα ποιοτικό σαμπουάν είναι σίγουρο το Α αν όχι και το Ω για την περιποίηση των μαλλιών. “Δουλειά” του είναι να καθαρίσει αποτελεσματικά τα μαλλιά και το τριχωτό, να απομακρύνει ρύπους, υπολείμματα styling και τυχόν λιπαρότητα και να αφήσει τα μαλλιά καθαρά, τιθασευμένα και ευκολοχτένιστα. Έτοιμα δηλαδή να υποδεχτούν τα επόμενα προϊόντα θεραπείας μαλλιών (μάσκες, conditioner κλπ.) Ποιο είναι όμως το κατάλληλο για τον δικό σας τύπο μαλλιών;

Ευρείας κατανάλωσης ή επαγγελματικό Σαμπουάν;

Οι διαφορές πολλές, ωστόσο οι περισσότεροι στεκόμαστε στις τιμές. Υπάρχει ένας μύθος ότι ένα επαγγελματικό σαμπουάν θα είναι κατά συνθήκη πιο ακριβό από ένα αντίστοιχο ευρείας. Λάθος, απεναντίας υπάρχουν εξαιρετικά επαγγελματικά σαμπουάν που κοστίζουν το ίδιο ή και λιγότερο από ένα ευρείας. Επιπλέον ένα επαγγελματικό σαμπουάν είναι πιο συμπυκνωμένο και άρα χρειάζεται λιγότερη ποσότητα ανά χρήση.

Η μεγάλη διαφορά τους όμως, έγκειται στα ενεργά συστατικά, τα οποία στην περίπτωση των επαγγελματικών είναι ανώτερης ποιότητας και άρα αποτελεσματικότητας. Είναι σίγουρο ότι ένα επαγγελματικό σαμπουάν έχει κατασκευαστεί από εξειδικευμένα εργοστάσια που εστιάζουν στην αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος ή στην κάλυψη μίας συγκεκριμένης ανάγκης.

Τύποι και Ιδιότητες

Σύμφωνα με τα παραπάνω, όταν σχεδιάζεται ένα εξειδικευμένο σαμπουάν για να καλύψει μία συγκεκριμένη ανάγκη όλα στην σύνθεσή του ακολουθούν μία προκαθορισμένη στρατηγική με στόχο την αποτελεσματικότητα. Από τα ενεργά συστατικά, την πυκνότητά του, τους καθαριστικούς του παράγοντες, το PH του μέχρι και το άρωμά του!

Με βάση τον τύπο του τριχωτού

Σαμπουάν συχνής Χρήσης: ελαφριές φόρμουλες με ουδέτερο PH σχεδιασμένο για κανονικά τριχωτά και συχνή χρήση. Με ουδέτερο PH και απαλό άρωμα φρεσκάδας.

Σαμπουάν για Τριχόπτωση: περιέχουν φυτικά συστατικά που εξουδετερώνουν την βασική αιτία της τριχόπτωσης στον θύλακα της τρίχας δηλαδή τις αντρικές ορμόνες. Έχουν συνήθως ουδέτερο PH 5.0 με 5.5. Ένα σαμπουάν τριχόπτωσης απαιτεί καλό μασάζ στο τριχωτό ώστε να δημιουργηθεί υπεραιμία και να απορροφηθούν καλύτερα τα ενεργά συστατικά του.

Σαμπουάν για Λιπαρότητα: έχουν ισχυρούς καθαριστικούς παράγοντες για να απομακρύνουν αποτελεσματικά την λιπαρότητα, ουδέτερο ή ελαφρώς αλκαλικό PH 5.5 – 6.0 και ευχάριστο άρωμα δροσιάς.

Σαμπουάν για Πιτυρίδα: όπως και το σαμπουάν για την λιπαρότητα έχει ισχυρά καθαριστικά για να απομακρύνει την πιτυρίδα. Επίσης συνήθως έχουν ουδέτερο ή ελαφρώς αλκαλικό PH (5.5 – 6.0) ενώ έχουν άρωμα μέντας ή μενθόλης και καταπραϋντική/δροσιστική δράση για να ανακουφίζουν τα, ταλαιπωρημένα από την πιτυρίδα, τριχωτά.

Σαμπουάν για Ξηροδερμία: πολύ απαλά κρεμμώδη σαμπουάν με πολλούς ενυδατικούς παράγοντες που παράγουν από ελάχιστο έως και καθόλου αφρό αφού δεν περιέχουν θειικά άλατα για να μην προκαλούν ερεθισμούς στα ευαίσθητα τριχωτά. Με την ίδια λογική έχουν πολύ απαλό έως καθόλου άρωμα.

Με βάση τον τύπο Μαλλιών

Σαμπουάν για Κανονικά Μαλλιά: μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ενυδατικό σαμπουάν ή ένα σαμπουάν συχνής χρήσης.

Σαμπουάν για Ξηρά – Αφυδατωμένα Μαλλιά: περιέχουν ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες και θρεπτικά συστατικά. Έχουν ελαφρώς όξινο PH 4.5 για να κλείνουν τα λέπια της τρίχας αφού συνήθως τα ξηρά μαλλιά φριζάρουν. Αντίστοιχα είναι λοιπόν και τα σαμπουάν για μαλλιά που φριζάρουν.

Σαμπουάν για Βαμμένα Μαλλιά: περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες και συστατικά που “κλειδώνουν” τις χρωστικές στο εσωτερικό της τρίχας ενώ έχουν όξινο PH 4.0 – 4.5 για να κλείνουν τα λέπια της τρίχας. Έχουν συνήθως εκλεπτυσμένα αρώματα που παραπέμπουν σε επώνυμα.

Σαμπουάν για Ταλαιπωρημένα Μαλλιά: είναι σχεδιασμένα για μαλλιά που έχουν υποστεί φθορές από τεχνικές εργασίες (βαφές, ντεκαπάζ, ισιωτικές κλπ).Περιέχουν θρεπτικά έλαια και ενυδατικούς παράγοντες και κερατίνη. Έχουν όξινο PH 4.0 – 4.5 για να κλείνουν τα λέπια και να εξουδετερώνουν το φριζάρισμα ενώ όπως και για τα βαμμένα έχουν εκλεπτυσμένο άρωμα.

Σαμπουάν για λεπτά άτονα μαλλιά: περιέχουν μικροσφαιρίδια που αγκαλιάζουν τη τρίχα και την δίνουν όγκο και σώμα. Έχουν ουδέτερο PH 5.0 – 5.50 και ευχάριστο άρωμα.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι αν κάποιος έχει διαφορετικές ανάγκες στο τριχωτό και διαφορετικές στα μήκη των μαλλιών μπορεί να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα 2 σαμπουάν. Για παράδειγμα κάποιος με λιπαρότητα στην ρίζα αλλά ταλαιπωρημένες άκρες μπορεί να εφαρμόσει ένα σαμπουάν για λιπαρά στη ρίζα χωρίς να πάει στις άκρες και στην συνέχεια ένα πλούσιο θρεπτικό σαμπουάν για ταλαιπωρημένα μαλλιά επιμένοντας στις άκρες και αποφεύγοντας στις ρίζες.

Εξειδικευμένα Σαμπουάν

Σαμπουάν Silver ή σαμπουάν κατά της κιτρινίλας: περιέχουν μωβ και μπλε χρωστικές για να εξουδετερώνουν αντίστοιχα κίτρινες και πορτοκαλί ανεπιθύμητες αποχρώσεις. Έχουν αρκετά όξινο PH 3.0 – 3.5 για να κλείνουν τα λέπια της τρίχας και να διατηρούνται οι χρωστικές τους για περισσότερο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν είναι κατάλληλα για συχνή χρήση.

Σαμπουάν κατά της Κοκκινίλας: αντίστοιχη η λειτουργία τους με το silver μόνο που εξουδετερώνουν κόκκινες αποχρώσεις και δεν είναι τόσο όξινα.

Σαμπουάν για Κερατίνη ή σαμπουάν χωρίς άλατα: σχεδιασμένα για μαλλιά που έχουν κάνει ισιωτική κερατίνης. Δεν περιέχουν θειικά άλατα για να μην απομακρύνουν την κερατίνη από την τρίχα. Απεναντίας περιέχουν κερατίνη για να την ενισχύουν στην τρίχα. Έχουν ελαφρώς όξινο PH 4.5 και ιδιαίτερο άρωμα που θυμίζει θείο.

Ξηρό Σαμπουάν: συνήθως σε μορφή ξηρού σπρέι δεν καθαρίζουν στην ουσία ούτε πρόκειται για σαμπουάν παρά το όνομά τους. Έχουν σχεδιαστεί για πολύ λιπαρά τριχωτά ώστε να αποφεύγεται το καθημερινό λούσιμο. Ουσιαστικά “παγώνουν” την λιπαρότητα πάνω στο τριχωτό εξουδετερώνοντας παράλληλα τις οσμές ενώ έχουν ευχάριστο άρωμα και δροσιστική δράση.

Φυσικά υπάρχουν πολλοί ακόμη τύποι σαμπουάν όπως σαμπουάν για μπούκλες, αντρικά, δυναμωτικά, για ξανθά, καστανά και ούτω καθ΄εξής. Ωστόσο οι ιδιότητές τους είναι αντίστοιχες με κάποια από τα παραπάνω!

Μετά από την παραπάνω ανάλυση δυσκολεύεστε ακόμη να επιλέξετε σαμπουάν; Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το πλέον κατάλληλο.

Σαμπουάν: Βρείτε το Ιδανικό για τα Μαλλιά σας - Femme Fatale -
<a href=httpsfemme fatalegr target= blank rel=noreferrer noopener title=Κεντρική Σελίδα Femme Fatale>Ο Προσωπικό σας Σύμβουλος Ομορφιάς<a>
Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

0