To καλάθι σας
Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση: 2104945556

Τριχόπτωση ή Αραίωση Μαλλιών;

Τριχόπτωση ή Αραίωση Μαλλιών; - Femme Fatale - Τριχόπτωση ή αραίωση μαλλιών;

Δώστε στα Μαλλιά σας αυτό που Χρειάζονται

Η τριχόπτωση, η οποία σε ελαφριά της μορφή προκαλεί αραίωση μαλλιών (ανεπαίσθητη ή έντονη) ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οδηγεί σε αλωπεκία, είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί κυρίως άντρες, αλλά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες. Τα αποτελέσματά της, μπορεί να είναι πολύ σοβαρά για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας και γι’ αυτό στα καταστήματα Femme Fatale την αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Στα καταστήματά μας θα βρείτε ολοκληρωμένες θεραπείες που περιλαμβάνουν σαμπουάν για τριχόπτωση, λοσιόν και αμπούλες. Όλα τα προϊόντα είναι προσεκτικά επιλεγμένα για την αποτελεσματικότητά τους και την υψηλή τους ποιότητά. Θα βρείτε επίσης πακέτα προσφορών και προϊόντα σε έκπτωση.

Τριχόπτωση – Αιτίες

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η τριχόπτωση είναι μία φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης των μαλλιών, αφού η πτώση 100-150 τριχών την ημέρα θεωρείται φυσιολογική και νέες τρίχες φύονται στο τριχωτό αναπληρώνοντας τις απώλειες. Τα όσα αναλύονται παρακάτω λοιπόν, αφορούν μη φυσιολογικές καταστάσεις.
Οι αιτίες της τριχόπτωσης (μη φυσιολογικής) είναι διάφορες:

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει, ότι η κυριότερη αιτία είναι οι διαταραχές των ορμονών στον οργανισμό και συγκεκριμένα η παρουσία υψηλών επιπέδων ανδρικών ορμονών στο αίμα (τεστοστερόνη). Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην περίπτωση της αντρικής τριχόπτωσης αλλά και στην περίπτωση της γυναικείας. Όπου εμφανίζονται ορμονολογικές διαταραχές και μείωση των επιπέδων οιστρογόνων στις γυναίκες με αντίστοιχη αύξηση των επιπέδων των αντρικών ορμονών στο αίμα.

Η παρουσία αυξημένης τεστοστερόνης στον οργανισμό έχει ως αποτέλεσμα την ανάσχεση της ανάπτυξης της τρίχας και την πτώση των μαλλιών είτε ισχνή ανάπτυξη των τριχών (χνούδι). Αυτό συμβαίνει γιατί στον θύλακα της τρίχας υπάρχουν ειδικοί δέκτες RNA οι οποίοι όταν λαμβάνουν αυξημένη ποσότητα τεστοστερόνης μέσω του αίματος μεταβάλλουν την κατάσταση της τρίχας από το αναγενές στάδιο (η τρίχα αναπτύσσεται κανονικά) στο καταγενές στάδιο (η ανάπτυξη της τρίχας αναστέλλεται και η τρίχα ατροφεί) και κατόπιν στο τελογενές στάδιο (η τρίχα πέφτει). Η νέα τρίχα που θα προκύψει, αν η ποσότητα της τεστοστερόνης παραμένει σε υψηλά επίπεδα θα είναι ασθενική και αδύναμη.

Μια ακόμη σοβαρή αιτία της τριχόπτωσης είναι το χρόνιο (ή πολύ έντονο) στρες το οποίο επίσης συνδέεται με την δράση ορμονών. Συγκεκριμένα πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η παρουσία κορτικοστερόνης (παρόμοια ορμόνη με την κατεξοχήν ορμόνη του στρες την κορτιζόλη) έχει αντίστοιχη δράση με αυτήν της τεστοστερόνης δηλαδή προκαλεί την ανάσχεση στην ανάπτυξη της τρίχας. Για να κλείσουμε τον κύκλο των ορμονών και η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς προκαλεί τριχόπτωση.

Άλλες αιτίες είναι η σιδηροπενία και η έλλειψη βιταμινών του συμπλέγματος Β δομικών συστατικών της τρίχας όπως και η εξασθένιση του οργανισμού λόγω σοβαρής ασθένειας ή κάποιου χειρουργείου. Ακόμη οι επίπονες δίαιτες που επίσης εξασθενούν τον οργανισμό.
Αναφέρεται συχνά ως αιτία της τριχόπτωσης και η κληρονομικότητα, ωστόσο αυτό υπονοεί την μεταβίβαση, κάποιων από τις παραπάνω δυσλειτουργίες του οργανισμού, από τους γονείς στα παιδιά και όχι την τριχόπτωση αυτή, καθεαυτή ως κληρονομικό χαρακτηριστικό.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η αύξηση της έντασης της φυσιολογικής τριχόπτωσης κατά τους Φθινοπωρινούς μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο (εποχιακή) όπου, όπως παντού στην φύση, παρατηρείται μείωση της μεταβολικής δραστηριότητας και στο τριχωτό του κεφαλιού.

Οι θεραπείες λειτουργούν; Τι να περιμένω;


Κατηγορηματικά ΝΑΙ! Τα σύγχρονα προϊόντα κατά της τριχόπτωσης όπως αυτά που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα (σαμπουάν, λοσιόν, αμπούλες κλπ) έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της. Η πλάνη γύρω από την αναποτελεσματικότητα των προϊόντων κατά της τριχόπτωσης και η επακόλουθη απογοήτευση από πολλούς καταναλωτές, προέρχεται αφενός από την κάποια μη ποιοτικά προϊόντα, που διαφημίζονται ως θαυματουργά ενώ στην ουσία δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη δράση και αφετέρου από την παραπλανητική διαφήμιση για δήθεν, άμεσα αποτελέσματα, ακόμη και εντός μίας εβδομάδας που φυσικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ουσιαστικά, η δράση των συγκεκριμένων προϊόντων είναι στοχευμένη και διπλή, από την μία περιέχουν, φυτικά εκχυλίσματα που αναστέλλουν την δράση των ορμονών στον θύλακα της τρίχας επιτρέποντας στην τρίχα να αναπτυχθεί κανονικά και αφετέρου εφοδιάζουν τον θύλακα με θρεπτικά συστατικά για την δημιουργία των κυττάρων της τρίχας (κερατίνη).
Σημαντικό: όσο αποτελεσματικό και ποιοτικό και αν είναι ένα προϊόν τριχόπτωσης (ή συνδυασμός προϊόντων) η συνεισφορά του (τους) στην θεραπεία είναι μάξιμουμ ένα 30%, ενώ το υπόλοιπο 70% εξαρτάται από την συστηματικότητα και τον τρόπο εφαρμογής (δείτε στην επόμενη παράγραφο).

Ακόμη και έτσι, δηλαδή ακόμη και αν η εφαρμογή της θεραπείας γίνει σωστά, τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται μετά από 1 μήνα και ακόμη περισσότερο μετά τους 2 μήνες, ενώ η θεραπεία θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την πλήρη ανάσχεση της τριχόπτωσης και την εμφάνιση νέων, υγιών τριχών (φύτρες).

Φυσικά οφείλουμε να αναφέρουμε την περίπτωση της ανδρογενούς τριχόπτωσης η οποία οδηγεί νομοτελειακά στην αλωπεκία (φαλάκρα) και ουσιαστικά δεν αντιμετωπίζεται με καμία γνωστή θεραπείας πλην της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Πώς εφαρμόζω την θεραπεία;

Η θεραπεία ξεκινά με το σαμπουάν τριχόπτωσης, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζεται με καλό μασάζ στο τριχωτό τουλάχιστον για 5 λεπτά.
Κατόπιν ξεβγάζουμε και εφαρμόζουμε την λοσιόν για την τριχόπτωση (ή την αμπούλα) κάνοντας πάλι καλό μασάζ για 5 λεπτά χωρίς να την ξεβγάλουμε.
Χρησιμοποιούμε το σαμπουάν για την τριχόπτωση σε κάθε λούσιμο και την λοσιόν (ή την αμπούλα) ανάλογα με την ένταση του φαινομένου από 1 έως και 3 φορές την εβδομάδα.

Πότε πρέπει να ξεκινήσω μια θεραπεία τριχόπτωσης;

Συνίσταται η έναρξη μίας θεραπείας τριχόπτωσης στις παρακάτω περιπτώσεις και σε ανάλογες περιπτώσεις που προσομοιάζουν στις παρακάτω:
• Με τις πρώτες ενδείξεις αύξησης της τριχόπτωσης πέραν της φυσιολογικής.
• Τον Αύγουστο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές δεδομένου ότι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο κορυφώνεται η εποχιακή τριχόπτωση και η θεραπεία τριχόπτωσης αποδίδει μετά από 2 μήνες.
• Σε περίπτωση έντονων ορμονολογικών διαταραχών όπως πχ η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, η διακοπή του αντισυλληπτικού χαπιού ή διαταραχές στην περίοδο.
• Σε περιόδους με έντονο στρες: αυξημένος φόρτος εργασίας, σαιζόν, σχολικές πανεπιστημιακές εξετάσεις κλπ.
• Παράλληλα με την έναρξη μίας δίαιτας αφού ο οργανισμός θα αδυνατίσει.
• Μετά από μία σοβαρή ή επιβαρυντική για τον οργανισμό ασθένεια.
• Σε περιπτώσεις αναιμίας ή έλλειψης σιδήρου.
• Προληπτικά καθώς μεγαλώνουμε ηλικιακά.

Για πόσο μπορώ να εφαρμόζω μία θεραπεία τριχόπτωσης;

Αν το θέλετε για πάντα!!! Τα προϊόντα κατά της τριχόπτωσης παραμένουν καλλυντικά προϊόντα και δεν έχουν αντενδείξεις όπως τα φάρμακα. Ακόμη και μετά την ανάσχεση της τριχόπτωσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε το σαμπουάν σε συνδυασμό με ένα άλλο σαμπουάν και την λοσιόν (ή την αμπούλα) με μικρότερη συχνότατα για να διατηρήσετε αποτελέσματα.
Το σαμπουάν δε μπορείτε να το χρησιμοποιείται ως το κύριο σαμπουάν σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Βρείτε την ιδανική θεραπεία τριχόπτωσης για τα μαλλιά σας και αντιμετωπίστε το πρόβλημα άφοβα. Το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει και σίγουρα θα σας ανακουφίσει. Περιηγηθείτε στο site μας για περισσότερα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

0